ELG EUROPE

ELG EUROPE

כחלק מניתוח אסטרטגי ואיתור הזדמנויות נדלניו"ת בחו"ל החליטה הקבוצה להתמקד בשוק האירופאי בכלל ובשוק הפולני בפרט. זאת מתוך רצון להרחיב את פעילותה וההבנה כי אנו חיים בתוך כפר גלובלי קטן. קבוצת ELG החליטה על הקמת זרוע נדל"ן (Elg Europe) אשר תפעל למימוש חזון החברה בשוק האירופאי.

לאחר מחקר מעמיק שערכה על השוק האירופאי, החליטה הקבוצה, לרכז את עיקר פעילותה בשוק הפולני, מתוך אמון בכלכלה הפולנית (היציבה ביותר במזרח אירופה), שוק הנדל"ן המתפתח שלה ואמנת המס בין המדינות (ישראל ופולין) למניעת כפל מס.

לצורך כך, נכנסה הקבוצה כשותפה בחברת BIDI Spolka zoo אשר פועלת בתחום הנדל"ן בשוק הפולני משנת 2010. חברת BIDI Spolka zoo הוקמה ע"י היזם הישראלי אילן בן יהונתן אשר מתגורר בפולין ויזמה, בנתה ומסרה מאות יח"ד ובתים פרטיים ברחבי פולין בכלל ובאזור קראקוב בפרט.
לאחרונה מיזגה החברה את פעילות חברת BIDI Spolka zoo לחברת ELG Poland. ל – ELG Poland מספר פרוייקטים בביצוע ובהיקף של מאות יח"ד

לחברה, צוות מומחים מקומי הכולל: אנשי תכנון, מהנדסים, קבלני ביצוע ואנשי שיווק מהשורה הראשונה ועל כך יעידו מאות לקוחותיה.

הפרויקטים שלנו בליבה של קראקוב

הפרויקטים שלנו בפולין

פולין

פולין היא מהמדינות המובילות והמתקדמות במרכז ומזרח אירופה והכלכלה השישית בגודלה באירופה (שביעית מבחינת שטח). המדינה זכתה לעצמאותה לאחר מלחמת העולם הראשונה ב- 1918. בשנת 1999 הצטרפה פולין לנאט"ו ובמאי 2004 הצטרפה באופן רשמי לאיחוד האירופי. עם הצטרפותה, קיבלה עליה המדינה את מסגרת ההסכמים של האיחוד, ומשכך האמנה שבין ישראל והאיחוד האירופי מהווה מסגרת ליחסים הכלכליים שבין פולין לישראל.

הסכמים בילטרליים משמעותיים של פולין עם יתר מדינות העולם
גוש סחר: האיחוד האירופי
ארגונים בינ"ל:
OECD
WTO

פרויקטים שהסתיימו

Poreba

בימים אלה השלימה החברה בניה ואכלוס של שלב א' בפרויקט, בניין בהיקף של 52 יח"ד והחלה בביצוע שלב ב' שיכלול בניין נוסף בהיקף של 40 יח"ד נוספות ובצמידות לבניין הראשון.
כל הדירות בשלב א' נמכרו לשוק המקומי 

Raczna 7

וילות דו קומתיות אשר יועדו לאוכלוסייה בחתך סוציו אקונומי גבוה.
שלב א' של הפרויקט הסתיים, נבנה נמכר ונמסר לרוכשים, שלב ב' של הפרויקט נמצא בשלבי בניה מתקדמים.

Strodomska 15

בלב הפועם של קראקוב, ממוקם בניין מגורים יוקרתי אשר נבנה ב – 1930 החברה רכשה את הבניין, הוסיפה לו קומת מגורים בשטח של 1100 מ"ר וכן שיפצה את הבניין, כולל שיפוץ חיצוני, חלוקה מחדש, שיפוץ פנים הבניין והוספת מעלית. כיום, מנוהל הבניין כנכס מניב

WASILEWSKIEGO 16 PROJECT

  • פרויקט בוטיק במרכז העיר קראקוב בצמידות לצירי תחבורה ראשית ונהר הויסלה החוצה את העיר
  • הפרויקט יכיל 4 דירות יוקרה וישמש להשכרה לטווח קצר (AIRBNB)

כלכלת פולין 2021

האינדיקטורים הכלכליים של פולין מצוינים באופן כללי, הגם שהקורונה הראתה את אותותיה על הכלכלה, נראה שפולין תתאושש יחסית במהרה. המשק הפולני חווה צמיחה רצופה של 20 שנה המונעת ע"י ייצוא, צריכה פרטית והשקעות- מה שהופך אותו לאחד היציבים והחזקים באזור מרכז ומזרח אירופה. בנייה מסיבית של תשתיות, משרדים ומגורים, גם היא תרמה רבות לגידול. בשונה מרוב הכלכלות האירופאיות הצליחה פולין לעבור את המשבר הכלכלי בשנים 2008-2009 תוך שהיא ממשיכה להראות צמיחה חיובית ברוב מדדי הכלכלה.

החל מ- 2014 הגידול בתוצר החל מתייצב על כ- 3.5%, כאשר בשנתיים האחרונות הוא זינק ל- 5% ואף מעבר לכך.
כחלק מהצטרפות פולין לאיחוד האירופי היא מקבלת כספי תמיכה (Cohesion funds) הניתנים לכל המדינות המצטרפות. בשנים 2007-2013 הצליחה לנצל פולין תקציבים אילו בצורה מיטבית לשיפור תשתיות, חיזוק מוסדות ההשכלה הגבוהה ועוד. בין השנים 2014-2020 פולין ממשיכה להיות אחת המוטבות המרכזיות של כספי תמיכה מצד האיחוד האירופי בסך של יותר מ- 80 מיליארד אירו, כאשר בשנים אילו מבקש האיחוד לקדם תכניות ממוקדות לתמיכה של "תשתית לחדשנות".

פולין מובילה בחדשנות

הממשלה הפולנית השקיעה רבות בשנים האחרונות בפיתוח תשתית לחדשנות. עם מינויה של הממשלה הנוכחית ב- 2015, פרסם משרד הפיתוח הכלכלי לשעבר תכנית חומש לפיתוח כלכלי של פולין. לאחר שנה, פוצל המשרד הנ"ל למשרד הפיתוח והתשתיות (החולש על ניהול מענקי האיחוד האירופי) ומשרד היזמות והטכנולוגיה (המקבילה למשרד הכלכלה הישראלי). תחת משרד זה הוקמו שתי סוכנויות חשובות PFR שהיא "קרן הקרנות" הפולנית ומתמרצת כניסת קרנות הון סיכון זרות לפולין באמצעות מענקים ממשלתיים (הנשענים על מענקי האיחוד האירופי). במובן זה, היא פועלת בדומה לרשות החדשנות הישראלית. הסוכנות השנייה היא PAIH – הסוכנות לקידום השקעות אשר תומכת ומסייעת למשקיעים זרים והקימה משרדי סחר בעשרות מדינות, בהן ישראל.

בנוסף לסוכנויות אלה, פעילה גם הסוכנות PARP , שהנה מקבילה למכון היצוא ומקדמת חברות פולניות ברחבי העולם, וכן הוגדרו מחדש תפקידיו של NCBIR – גוף התומך במו"פ ופיתוח חדשנות וכפוף למשרד ההשכלה הגבוהה. גוף זה מציע מספר תכניות אטרקטיביות המאפשרות לסטרטאפים וקרנות הון סיכון זרות לקבל מענקי ממשלה נדיבים. כך למשל, קרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו הקימה קרן מקומית פולנית במימון משותף עם NCBIR

KOLETEK 3 PROJECT

RINEK DEBRNITZKI PROJECT

בלב העיר קראקוב בשכונת סטודנטים צעירה ותוססת 

בצמידות לצירי תחבורה ראשית ונהר הויסלה החוצה את העיר

מגרש אחרון בשכונה חדשה לחלוטין 

5,600 מ"ר של שטחי מסחר ומגורים ברמה גבוהה

 

קשרי מסחר עם ישראל

החל משנת 2011 מתקיימת מסגרת של מפגשי התייעצות בין ממשלתיים – G2G – בין ישראל ופולין. בשנת 2011 התקיים המפגש הראשון בירושלים, במסגרתו נחתמה סדרת הסכמים והבנות, כולל הצהרה מדינית משותפת בחתימת שני ראשי הממשלה.

רה"מ פולין לשעבר טוסק ו- 7 משריו הגיעו לירושלים. מפגש נוסף התקיים בוורשה ביוני 2013, לצידו של רה"מ נתניהו התייצבו 5 שרי ממשלה. המפגש הבא התקיים בנובמבר 2016 בירושלים, בהשתתפות רה"מ פולין לשעבר ביאטה שידלו ו- 8 שרים וסגני שרים מפולין.

באוקטובר 2014 נחתם הסכם מו"פ תעשייתי בין המדינות ובאפריל 2016 במסגרת ביקור של נציג ISERD , הוכרז על הקול קורא הראשון במסגרת ההסכם והרביעי מאז קיום השת"פ במסגרת .EUREKA

סיור מנהלים בפולין | נוב' 22

תנו לנו למצוא את ההשקעה הטובה ביותר עבורכם

השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם

Scroll to Top